One Love Manchester haalt miljoenen op voor Rode Kruis

5 juni 2017 08:47 | actualiteiten | Door Televizier

Het benefietconcert One Love Manchester heeft meer dan 2.5 miljoen euro opgebracht voor het noodfonds voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester. 

Het avondvullende concert werd wereldwijd live uitgezonden en maakte diepe indruk op kijkers. Vooral de start, waarin de slachtoffers van de terreurdaden werden herdacht met een minuut stilte, liet veel mensen niet onberoerd.

Giften

Daarna draaide One Love Manchester vooral om het vieren van vrijheid, liefde, broederschap en leven zonder angst. De 23-jarige Ariana kreeg versterking van collega-artiesten als Katy Perry, Justin Bieber, Coldplay en Take That. Tijdens de show stroomden de giften en donaties binnen. Het Rode Kruis kon bekend maken dat ruim 2.7 miljoen euro is gedoneerd aan We Love Manchester, het noodfonds dat de organisatie in het leven heeft geroepen na de aanslagen van 22 mei. 

10 miljoen +

Dat bedrag komt nog eens bij de ruim tien miljoen euro die de afgelopen dagen al is gedoneerd. Ariana blijft zich inzetten voor de zaak. Ze heeft haar hitsingle One Last Time opnieuw uitgebracht. Alle opbrengsten gaan naar het fonds. 

Lees ook: In Nederland keken ruim 700.000 mensen naar One Love Manchester

Meer over