Ongepast

Online ophef over mokkende Meilandjes bij HLF8

11 maart 2022 20:25 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
De Meilandjes schoven aan bij HLF8 om hun nieuwe realityserie Chateau Bijstand te promoten. Ze deelden de uitzending met mensen die daadwerkelijk in de bijstand zitten en dat zorgde voor een pijnlijke tegenstelling.

Nadat Johnny de Mol een inleidend gesprekje had met armoede wethouder Marjolein Moorman en twee vrouwen die daadwerkelijk aangewezen zijn op de bijstand kwamen de Meilandjes aan tafel.

Klusjes

Johnny wilde alles weten over het 'avontuur' waar Martien, Erica en Maxime zich een maand lang in hadden gestort. De familie vertelde smakelijk hoe ze allerlei klusjes moesten doen. Zo ging Martien ramen lappen en maakte hij met Erica kamers schoon in ruil voor borrelnootjes en een worst. Maxime ging bij de plaatselijker slijterij werken voor wat flessen wijn.

Kinderbijslag

Het was allemaal niet makkelijk geweest, zo mokte Martien enigszins. Op de eerste beelden was te zien hoe ze klagend hun tussenwoning voor het eerst betraden. Het was er 'klein' en 'vies' en ook nog eens helemaal leeg. Ze konden geen wasdroger bekostigen en moesten uit nood een centrifuge gebruiken en als Maximes dochtertjes Claire en Vivé er niet waren, werden ze ook gekort op de kinderbijslag zodat het nog lastiger werd rond te komen. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SBS6 (@sbs6nl)

Raar en ongemakkelijk

Al met al waren de Meilandjes door Chateau Bijstand zich bewuster van hoe goed ze het hadden. Maxime moest haar dochters zonder Ipad zien te vermaken en kwam erachter dat het ook zonder digitaal speelgoed best lukte met haar kinderen bezig te zijn. Martien was zo gewend geraakt aan bewust boodschappen doen dat hij ook nadat de opnames eropzaten automatisch naar de goedkoopste supermarkt van Noordwijk reed. Vlak achter hen hoorden de echte bijstandsgerechtigden de verhalen gelaten aan. Kijkers thuis waren minder berustend.

Meer over