Emotioneel seizoensslot

Oogappels-regisseur Will Koopman heeft 'veel gehuild' tijdens opnames seizoen 5

15 november 2023 11:26 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© BNNVARA
Het vijfde seizoen van Oogappels weet kijkers massaal tot tranen toe te roeren. Vanavond is het seizoensslot van te zien. Regisseur Will Koopman, die in oktober de Gouden Televizier-Ring voor de serie in ontvangst heeft mogen nemen, vertelt dat ook zijzelf het niet droog hield bij het draaien van deze laatste scènes.

In Oogappels seizoen 5 maakt de verhaallijn van Erik (Ramsey Nasr) en zijn vader Lodewijk (Hans Croiset) diepe indruk. Erik is voor een hartverscheurende keuze te komen staan: laat hij zijn zieke vader opnemen, of laat hij hem gaan? Zijn vader hakt zelf de knoop door met de rake woorden 'alles is al gezegd'. De scène gaat bij velen door merg en been. Vanavond belooft het nog emotioneler te worden, blijkt uit de woorden van Will Koopman

Tranen op de set van Oogappels 

"Ik heb veel gehuild tijdens het draaien van deze scènes", geeft de regisseur prijs over het seizoensslot. Ook maakt ze duidelijk dat sommige dialogen uit haar eigen leven gegrepen zijn. "Mijn moeder had dementie en toen zei ik: 'Mam, waar denk je aan?'. En toen zei ze: 'Alles is al gedacht;. Dus dat hebben we een klein beetje omgebogen die zin, naar: 'Alles is al gezegd'." 

Nieuw seizoen Oogappels

Oogappels is vanavond om 20.33 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. Goed nieuws voor fans: de opnames van seizoen 6 zijn al begonnen.

Meer over