Emotie tv

Tranentrekkend overzicht: Ook in 2022 vloeien de tranen rijkelijk op televisie

23 december 2022 13:05 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© RTL gemist still
Van een beetje emotie op z'n tijd is nog nooit iemand anders geworden. Sterker nog, het is juist heel menselijk. Gisteravond schoof Tijl Beckand aan in talkshow Beau om te praten over de mooiste tv-momenten van 2022. En daar horen ook tranen bij.

Vanwege de presentatie van De TV-kijker van het jaar 2022 zat Tijl aan tafel.

Tranen met tuiten

Ook het afgelopen jaar zagen we weer emotie bijvoorbeeld bij Martijn in B&B Vol Liefde, maar ook bij Make Up Your Mind en Kamp van Koningsbrugge wat regelmatig mooie televisie opleverde. Aan tafel bij Beau zit ook Jan de Hoop. En als Tijl in Beau terugblikt op een aantal opvallende tranen op tv, beginnen de tranen bij Jan de Hoop ook te stromen.

Aftellen

Er wordt afgeteld naar nummer 1. De plek waar het meest memorabele tv-moment staat. "Het gaat om authenticiteit, om echtheid", aldus Tijl. En dan ziet Jan de Hoop zijn eigen hoofd verschijnen. Tijl heeft gekozen voor het afscheid van de nieuwslezer bij het RTL Ontbijtnieuws. Wederom komen er tranen in de ogen van de oud-presentator.

Omhelzing

Als het moment voorbij is snelt Tijl naar de andere kant van de tafel om Jan te steunen. Hij wil op zijn beurt graag de emoties toelichten die hij toont. "Bij die berichten die ik kreeg, vertelde een vrouw mij dat ik haar door de chemo heen heb geholpen. Een andere vrouw was haar dochter kwijtgeraakt en die zocht steun bij mijn stem in de ochtend. Toen ik bij de kijkers aankwam ging het mis." Beau begrijpt de oud-presentator heel goed. "Je hebt een soort band", vult hij aan. 

Meer over