Voormalig staatssecretaris

Ook Mona Keijzer in beeld als presentatrice van HLF8

9 december 2022 09:19 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© ANP/Bart Maat
Naast Sam Hagens is ook Mona Keijzer in beeld om het stokje van Johnny de Mol over te nemen bij HLF8. De voormalig staatssecretaris zou al een screentest hebben gedaan. Dat beweren bronnen rond het programma van SBS6.

Keijzer is vaker te zien als gast bij de talkshow.

Vertrek

Nadat De Mol in oktober stopt met HLF8 nemen Hélène Hendriks en Leonie ter Braak zijn plek in. Ter Braak vertrekt naar RTL. Eerder liet Talpa al weten dat er verkennende gesprekken zijn met Sam Hagens. Hij zei daarover gisteren bij De Oranjewinter: "Het is nog helemaal niet duidelijk of ik het ga doen. Ja, we zijn wel wat aan het opnemen. Het is nog helemaal niet duidelijk en niet zeker." Wanneer er duidelijkheid komt weet hij ook niet. Mona Keijzer zelf bevestigt noch ontkent haar eventuele rol aan de tafel bij HLF8. "Ik doe daar geen mededelingen over", reageert ze.

Keijzer

Mona Keijzer was staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat in het kabinet-Rutte III tussen oktober 2017 en september 2021. De CDA-Kamerfractie brak met haar nadat ze was ontslagen als staatssecretaris. Keijzer had destijds felle kritiek geuit op het coronabeleid en de fractie sprak van een vertrouwensbreuk.

Meer over