Dertiende editie

Ook vertolker van rol van Maria in The Passion bekend

13 februari 2023 13:02 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Ruud Baan
Langzaam maar zeker worden er steeds meer namen bekend van spelers in The Passion dit jaar. Vanmorgen werd bekend dat Sinan Eroglu de rol van Jezus vertolkt en Buddy Vedder in de rol kruipt van Judas. En inmiddels is er een derde naam toegevoegd. Marlijn Weerdenburg is dit jaar Maria in het verhaal.

Dat maakte KRO-NCRV bekend op de Instagram-pagina van The Passion.

Vorig jaar

Marlijn neemt het stokje over van Noortje Herlaar die vorig jaar de moeder van Jezus vertolkte. Eerder waren het ook onder meer Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Simone Kleinsma en Do die deze rol speelden.

Spektakel

De Nederlands actrice, presentatrice en zangeres kijkt er onwijs naar uit om een klein onderdeeltje te mogen zijn van het grootste muzikale spektakel. "Wat ik het toch wel durf te noemen." Marlijn heeft zin om haar tanden in de rol te zetten. "Het is een rol waar ik denk ik het moeilijkste moet doen wat een moeder kan doen namelijk het loslaten van haar kind. En dat is iets wat mij persoonlijk als moeder raakt."

Verslaggever

Dit jaar is Anita Witzier de verslaggever tijdens The Passion 2023. Dit deed ze in 2021 ook al een keer alleen toen was het evenement zonder publiek door de lockdown.

Meer over