Strafzaak volgende week

Openbaar Ministerie breidt tenlastelegging uit in zedenzaak Ali B

4 juni 2024 13:06 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© ANP / Koen van Weel
Het Openbaar Ministerie heeft de tenlastelegging in de zedenzaak van Ali B uitgebreid van drie naar vier zedenfeiten. De officieren van justitie hebben het dossier bestudeerd en op basis daarvan besloten om de rapper naast verkrachting ook aan te klagen voor de aanranding van een vrouw in Heiloo.

Dat bevestigt een woordvoerster van het OM Noord-Holland. ''Na bestudering van het dossier in de afgelopen maanden heeft het Openbaar Ministerie de definitieve tenlastelegging samengesteld. Zodoende is die uitgebreid met een vierde feit”, aldus de woordvoerster.

Strafzaak tegen Ali B

Volgende week, op woensdag 12 en donderdag 13 juni, staat de strafzaak tegen Ali B gepland. Deze zal plaatsvinden bij de rechtbank in Haarlem. In maart vorig jaar werd bekendgemaakt dat Ali B wordt vervolgd voor zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen, waaronder een aanranding van een voormalige deelneemster van The Voice of Holland in 2018 in Amsterdam.

De andere twee zaken waar Ali B van wordt beschuldigd, gaan om een verkrachting in Heiloo in 2018 en een verkrachting in 2014 in Marokko. 

De strafzaak die volgende week plaatsvindt, behandelt twee aangiftes en een melding. De aangiftes zijn ingediend door de vrouw die in Heiloo slachtoffer werd en de voormalige kandidaat van de talentenjacht The Voice of Holland.

Ellen ten Damme

De melding die gemaakt is zou afkomstig zijn van zangeres Ellen ten Damme, maar dit kan de de woordvoerster van het OM niet bevestigen. Ten Damme deed in 2014 mee aan het AVROTROS-programma Ali B en de Muziekkaravaan. 

Meer over