Bij gebrek aan bewijs

Openbaar Ministerie seponeert twee aangiftes in Voice-schandaal

22 november 2022 18:50 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Het Openbaar Ministerie gaat Voice-regisseur Martijn N. niet vervolgen voor seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij de RTL-talentenjacht.

Eerder dit jaar deden twee oud-deelneemsters van The voice of Holland aangifte tegen Martijn N., itemregisseur van het populaire programma wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Onzedelijk

De man zou zich schuldig hebben gemaakt aan onzedelijke betasting en hij zou een van de vrouwen een zoen op de mond hebben gegeven. Het OM begon een onderzoek, maar moet meer dan zes maanden concluderen dat er op de verklaringen van de twee kandidates na geen aanvullend bewijs is gevonden. Martijn N. heeft de aanklachten altijd ontkend en spreekt in een verklaring de hoop uit de zaak nu te kunnen laten rusten.

Geen bewijs

Advocaat Sébas Diekstra staat meerdere slachtoffers rondom The voice bij en ziet de zaak genuanceerder. Zo zegt hij in het AD: "De officieren van justitie in deze zaak hebben vandaag in een persoonlijk gesprek met de slachtoffers medegedeeld dat de aangiftes worden geseponeerd. Er is daarbij nadrukkelijk gemeld dat er niet getwijfeld wordt aan hun verklaringen, maar dat er nog geen ondersteunend bewijs is aangetroffen."

Ali en Jeroen

Naast het afgeronde onderzoek naar Martijn N. is het OM rond het Voice-schandaal nog bezig met zes aangiften tegen Ali B en Jeroen Rietbergen. De uitslag van die onderzoeken wordt op zijn vroegst begin volgend jaar verwacht.

Meer over