Operatie Live definitief afgelast 'wegens omstandigheden'

26 november 2015 13:23 | actualiteiten | Door Televizier

© Omroep MAX

Omroep MAX schrapt Operatie Live dit jaar. Het tv-programma was al een maand uitgesteld, maar gaat nu definitief niet door.

Operatie Live zou oorspronkelijk worden uitgezonden op 10 november, maar werd toen op het laatste moment uitgesteld naar 9 december. Ook op die nieuwe datum gaat het programma niet door.

Lastig te plannen

Vanuit het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven zou een borstkankerpatiënt live op televisie geopereerd worden. De tumor zou in één keer direct worden verwijderd en bestraald, terwijl heel Nederland zou kunnen meekijken. "Een ingewikkelde operatie is lastig te plannen en vraagt om optimale omstandigheden," meldt Omroep MAX. "Deze voorwaarden zijn onverhoopt niet aanwezig, waardoor de uitzending niet kan doorgaan. Er wordt geen nieuwe uitzenddatum voor deze operatie gepland."

Operatie Live

Operatie Live werd sinds 2010 elk jaar uitgezonden. In de afgelopen edities kon het publiek meekijken met een hartoperatie, een hersenoperatie, een niertransplantatie, een keizersnede en een 'diepe hersenstimulatie'. De presentatie was steeds in handen van Charles Groenhuijsen.

Lees ook:
Vorig jaar trok Operatie Live 1,2 miljoen kijkers

Meer over