Ophef over stoppen Sesamstraat op NPO1

6 november 2015 08:51 | actualiteiten | Door Televizier

Het nieuws dat Sesamstraat noodgedwongen van NPO 1 verdwijnt om plaats te maken voor Tijd Voor MAX heeft voor de nodige opschudding gezorgd.

Gister werd bekend dat de NPO per 1 januari het klassieke kinderprogramma niet meer gaat uitzenden op de reguliere zenders. Sesamstraat verhuist naar het digitale themakanaal NPO Zappelin Xtra.

"Zeer toegankelijk" 

In een verklaring aan Spreekbuis legt NPO kindertv manager Suzanne Kunzeler het besluit uit. Ze benadrukt dat Sesamstraat gewoon te zien blijft, alleen moeten mensen dan wel even zappen of de app downloaden: "Sesamstraat is ook te zien via de Zapp app, die al meer dan 700.000 keer is gedownload. Daar komt bij dat Zappelin Xtra voor mensen met een digitaal tv-abonnement zeer toegankelijk is." 

SP: "Sesamstraat terug" 

De beslissing Tommie, Ieniemienie en Pino achter de decoder te zetten viel bij veel Nederlanders verkeerd. De SP heeft zelfs al aangedrongen dat staatssecretaris Sander Dekker met de NPO gaat praten om het besluit terug te draaien en dat de omroeporganisatie zich niet blind moet staren op kijkcijfers. De irritatie van de SP kreeg online veel bijval.

Volgend jaar bestaat Sesamstraat 40 jaar. In 2010 won het kinderprogramma de Gouden Stuiver.

Meer over