Opnamen VARA-serie Volgens Jacqueline gestart

26 mei 2014 17:19 | actualiteiten | Door Televizier

Deze week zijn de opnamen van Volgens Jacqueline begonnen. De VARA-serie is de opvolger van Volgens Robert.

Volgens Jacqueline is het vervolg van de succesvolle serie Volgens Robert. De reeks over de huisarts met een midlifecrisis ontving een Nipkowschijf-nominatie en kreeg lovende recensies. Ook het tweede deel wordt geschreven door Maria Goos, de ex-vrouw van hoofdrolspeler Peter Blok.

Volgens Jacqueline

Het leven van Robert kwam in de eerste reeks uitgebreid aan bod. In het tweede deel staat daarom niet hij, maar zijn ex-vrouw Jacqueline centraal. In acht afleveringen neemt de tragikomedie je mee in haar leven. Ze gaat op zoek naar zichzelf en neemt afscheid van haar man. 

Overeenkomsten

In de eerste reeks zette Jacqueline haar man Robert na vijfentwintig jaar huwelijk aan de kant. Het lijkt erg op de het persoonlijke verhaal van hoofdrolspeler Peter Blok en Maria Goos, de schrijfster van het programma. Na drieëndertig jaar trouwe dienst liep het huwelijk tussen beide programmamakers op de klippen. Blok heeft inmiddels een relatie met Gooische Vrouwen-actrice Tjitske Reidinga, die in Volgens Robert de rol van psychiater speelde. 

Zoete wraak

Voor Maria kan de serie het perfecte moment zijn voor zoete wraak. Door de goede verstandhouding tussen haar en Peter is de kans op wraakacties klein. Men hoeft dus niet te verwachten dat Goos de macht van de pen misbruikt.

Meer over