Niet belachelijk maken

Opnames Animal Crackers moeilijker dan gedacht

26 april 2024 12:37 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© TROS
Opnames maken voor Animal Crackers blijkt moeilijker dan gedacht. Dat doet Omroep MAX-baas Jan Slagter uit de doeken aan De Telegraaf.

In augustus vorig jaar werd bekend dat het populaire programma terugkeert op de Nederlandse televisie.

Inspreken

Animal Crackers is het bekende programma waar André op een hilarische manier de stem inspreekt van dieren. Maar dit is niet gemakkelijk. Het blijkt moeilijk om aan fragmenten uit dierentuinen te komen. "Sommige dierentuinen doen ineens heel moeilijk omdat dieren volgens hen niet belachelijk gemaakt mogen worden. Ik denk dat het uiteindelijk goedkomt. In de dierentuin in Emmen hebben we inmiddels mogen filmen."

Avondshow

Een jaar eerder in september 2022 liet André in De Avondshow met Arjen Lubach ook al weten dat het maken van het programma een stuk moeilijker zou worden. Dieren in een dierentuin hebben net als mensen ook beeldrecht. Ze mogen dus niet zomaar in beeld worden gebracht.

Klassieker

Het komische programma was in 1988 voor het eerst te zien. Ferry de Groot en André van Duin schreven samen het scenario voor de afleveringen die in het begin maar een paar minuten duurden.

Wanneer Animal Crackers te zien is, is nog niet bekend.

Meer over