'Team Terminaal is niet meer'

Over Mijn Lijk-deelnemer Irene verliest moeder Patrizia

29 juli 2022 21:09 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Over mijn lijk meldt het heengaan van Patrizia, de moeder van deelnemer Irene. Moeder en dochter waren in het meest recente seizoen te zien van het BNNVARA-programma.

Irene en Patrizia noemden zichzelf 'Team Terminaal', een wrange maar helaas accurate bijnaam: moeder en dochter kampten beiden met een ongeneeslijke vorm van kanker. 

Borstkanker

Zowel Patrizia als haar dochter kregen in het verleden te maken met borstkanker. Bij beiden keerde de ziekte enkele jaren later terug. In het geval van Irene met uitzaaiingen in haar hersenen, bij Patrizia bleek haar lever aangetast. Tim Hofman volgde voor de opnames van Over mijn lijk beide vrouwen. 

Vader

In Over mijn lijk spraken Patrizia en Irene open over ziek zijn, het onvermijdelijke afscheid en wie als eerste zou gaan. Nu blijkt dat Patrizia op 2 juli is overleden aan de gevolgen van de gevreesde ziekte. Zeker was al dat Patrizia naast haar echtgenoot begraven wilde worden, hij overleed eerder aan de gevolgen van twee hersenbloedingen. 

Tim Hofman

Op Instagram reageert Tim Hofman op het overlijden van Patrizia. De presentator noemt haar: "Een fantastisch mens om een paar uur mee te hangen en te praten" en sluit zijn bericht af met "Rust zacht Patrizia".

Meer over