Thomas

Overleden oplichter uit Oplichters Aangepakt stapte zelf uit het leven

15 mei 2024 11:56 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© RTL
Dinsdag werd bekend dat een betrokkene uit de meest recente aflevering van Oplichters Aangepakt van Kees van der Spek overleden was. Nu is duidelijk dat het om de man ging die werd beschuldigd van het oplichten van een ouder echtpaar. 

Deze Thomas zou Hans en Karin 40.000 euro hebben afgetroggeld en daarna niks meer van zich hebben laten horen. In de uitzending vertelde Thomas dat hij het geld wel terug wilde betalen maar dat hij krap bij kas zat. Uiteindelijk kwamen Kees van der Spek en hij overeen dat Thomas 5.000 euro per maand zou terugbetalen. 

Teneergeslagen

In het AD vertelt Willem Miermans, een ondernemer die ook in de uitzending te zien was, dat de overleden man dat bedrag helemaal niet kon missen en dat hij online werd lastiggevallen en bedreigd door kijkers van het programma. Miermans zegt dat Thomas de dag na de uitzending 'erg teneergeslagen' was en suggereert dus dat Thomas zelfmoord pleegde vanwege het tv-programma. 

Geen fouten gemaakt

Kees van der Spek zegt in een reactie dat hij zeer verdrietig is over het overlijden van Thomas maar dat er journalistiek of juridisch geen fouten zijn gemaakt in het RTL5-programma. De bewuste aflevering van Oplichters Aangepakt is op verzoek van de familie van Thomas offline gehaald. 

Meer over