Celstraf aanvechten

Overvallers Nikkie de Jager en René van der Gijp gaan in hoger beroep

7 augustus 2022 13:45 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© ANP

De overvallers van Nikkie de Jager en René van der Gijp kregen vorige maand celstraffen opgelegd door de rechter. Zeven van de acht veroordeelden gaan nu in hoger beroep tegen die uitspraak.

Dit meldt een woordvoerder van de rechtbank Rotterdam aan Shownieuws

Gewapende overval Nikkie de Jager

Op 8 augustus 2020 werden Nikkie de Jager en haar verloofde Dylan slachtoffer van een gewapende en gewelddadige overval thuis. Eerder dat jaar, op 27 april 2020, werd René van der Gijp bijna slachtoffer van dezelfde groep overvallers, ware het niet dat de overval op zijn auto mislukte. De criminelen zijn in elk geval wel in de kraag gevat, maar trekken niet zonder strijd het boetekleed aan.

Overvallers Nikkie de Jager en René van der Gijp in hoger beroep

De celstraffen die de rechter de overvallers oplegde, varieerden van 1 tot en met 8 jaar. Degenen die veroordeeld zijn tot een gevangenisstraf van 5,5 en 7 jaar, vechten de uitspraak nu aan. Ze gaan in hoger beroep, terwijl de meesten van hen al minder straf kregen dan de door het OM genoemde 10 jaar celstraf. Op wat voor strafvermindering ze precies hopen, is niet duidelijk. Ook de advocaat van Nikkie de Jager laat nog niets los. 

Vrijgesproken overvaller 

De rechtbank sprak één van de verdachten volledig vrij, omdat er onvoldoende bewijs was dat hij tijdens de overval in de woonplaats van Nikkie de Jager was. Een andere verdachte van de mislukte overval op René van der Gijp kreeg juist een jaar meer dan geëist door het OM: de rechtbank kreeg '95 notities in zijn telefoon van kentekens, adressen en horloges' als bewijs én 'volgens de rechtbank straalde zijn telefoon op de avond van het misdrijf aan op een zendmast in de buurt van Dordrecht, samen met een telefoon van een man die reeds is veroordeeld voor medeplichtigheid', aldus Shownieuws

Wanneer de uitspraak in hoger beroep volgt, is nog niet bekend. 

Meer over