En Op1 wordt Op2

Paul de Leeuw en Astrid Joosten vrijdag voor het laatst in Op1

31 mei 2021 15:46 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© Annemieke van der Togt - togtstrip fotografie
Het Op1-avontuur van Paul de Leeuw en Astrid Joosten is bijna voorbij. Vrijdag neemt het veel bekritiseerde duo afscheid van de talkshow. 

Paul en Astrid hielden het slechts een half jaar vol als presentatoren van Op1. In die tijd kreeg vooral Paul de Leeuw bakken vol kritiek over zich heen omdat veel kijkers hem niet geschikt vonden voor een talkshow over de actualiteit. 

Stoelendans in de zomer

Tot de zomerprogrammering eind juni begint, nemen andere Op1-presentatoren de vrijdagavond voor hun rekening. Daarna krijgt een deel van de Op-1 presentatoren zomervakantie en wordt de boel weer omgegooid. Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana worden vervangen door Margje Fikse en Kefah Allush en de duo’s Jort Kelder en Welmoed Sijtsma  en Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel wisselen elkaar na een aantal weken af. De presentatoren voor de andere avonden zijn nog niet bekend. 

Na de zomer is het afwachten wie Op1 mag presenteren. Zo'n beetje iedereen in Hilversum is al eens aan de beurt geweest. 

Op2

Op1 wordt trouwens ook een beetje Op2 in de zomer want afhankelijk van het EK-speelschema verhuist de talkshow heen en weer van NPO 1 naar NPO 2 en weer terug. 

 

Meer over