Op1

Paul de Leeuw biedt excuses aan voor 'botte' opmerking

30 Januari 2021 13:04 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© Annemieke van der Togt
Paul de Leeuw bood vrijdagavond in Op1 zijn excuses aan voor de opmerking die hij vorige week maakte over Aziatische mensen. De presentator geeft toe dat het 'bot' en 'kortzichtig' was. 

"Het is nooit mijn bedoeling geweest, maar met deze opmerking heb ik wel een bevolkingsgroep over één kam geschoren", aldus Paul, die zijn excuses aan het begin van de Op1-uitzending maakte. 

'Aziatische mensen doen gelijk wat de baas zegt' 

Mocht je het gemist hebben: vorige week liet viroloog Ab Osterhaus zich positief uit over het strenge coronabeleid in China. Waarop Paul de Leeuw reageerde: "Ja, maar het gaat hier ook over de mentaliteit van de Aziatische mensen. Die doen gelijk wat de baas zegt." Dat schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. 

Leren van fouten 

En die kritiek op hem is Paul ook niet ontgaan. "Vorige week heb ik een nogal botte, kortzichtige opmerking gemaakt aan deze tafel over Aziatische medemensen", begon de Op1-presentator de uitzending vrijdagavond. "Dat spijt me en hiervoor bied ik dan ook mijn excuses aan. We zeggen weleens: van fouten leer je, dus ik hoop echt dat ik hiervan geleerd heb." 

Je kunt Pauls excuses hier terugzien. De opmerking waar hij excuses voor aanbiedt, hoor je hier vanaf 13:00

 

 

Meer over