Theaterkunstenaar

Paul van Vliet op 87-jarige leeftijd overleden

26 april 2023 10:46 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© ANP
Cabaretier Paul van Vliet is na een kort ziekbed in zijn woonplaats Den Haag overleden. Zijn familie maakte het treurige nieuws bekend.

De familie bracht de volgende verklaring uit: 'We zijn intens verdrietig maar vooral ook trots op wie hij was en wat hij voor velen heeft betekend. Hij laat met zijn teksten, muziek en komische types een schat aan verhalen en liedjes na die getuigen van een vol leven en een prachtige theatercarrière. Onze lieve Paul, levenslustig, krachtig en vol ideeën tot het eind. We gaan hem missen.'

Cabaret PePijn

Paul van Vliet zette zijn eerste schreden op het cabaretpad in 1957 toen hij met Floor Kist het Leidsch Studenten Cabaret oprichtte. Na zijn studie ging Van Vliet verder met het gezelschap Cabaret PePijn. In 1966 trad trad hij op bij de ondertrouw van Prinses Beatrix en Prins Claus in de Ridderzaal. 

Majoor Kees

Zijn definitieve doorbraak als cabaretier kwam toen Paul van Vliet solovoorstellingen ging verzorgen waarin hij verschillende komische typetjes introduceerde. Zijn bekendste was ongetwijfeld die van Majoor Kees met diens kreet 'Luisteren!'

UNICEF

Later hield Van Vliet zich vooral bezig met het ambassadeurschap voor UNICEF en maakte hij furore als professor Henry Higgins, in de musical My Fair Lady. Ondanks alle andere werkzaamheden bleef hij altijd voorstellingen maken. In 2020 trad hij nog op met zijn laatste voorstelling, Paul van Vliet en Noordpool Orkest.

Meer over