Paul Witteman terug als presentator van Buitenhof

Presentator Paul Witteman keert terug op zijn oude stekkie. Hij zal Kees Driehuis vervangen die het programma sinds 2012 presenteerde.

Dat maakt de VARA bekend. Paul presenteerde het live-discussieprogramma tussen 1995 en 2006. Hij is enthousiast over zijn comeback: “Het is een eer om voor dit programma te mogen werken dat ik beschouw als een van de belangrijkste programma's van de publieke omroep".

Twee programma's

De presentator zal eens in de drie weken een uitzending presenteren. Andere presentatoren zijn Marcia Luyten en Pieter Jan Hagens. Naast Buitenhof blijft Paul Witteman samen met zijn college Jeroen Pauw elke werkdag het programma Pauw en Witteman presenteren.

Kees Driehuis

Witteman vervangt Kees Driehuis, die aan de slag gaat als eindredacteur bij de nieuwe VARA-serie De Strijd. Dit speciale project over de positie van de Nederlandse arbeider door de jaren heen, wordt gemaakt ter ere van het 90-jarige jubileum van de VARA.

De werkzaamheden voor dit project zijn voor Driehuis niet te combineren met de presentatie van Buitenhof, waardoor er een opvolger moest worden gezocht.

Vanaf 23 februari gaat Paul Witteman aan de slag bij Buitenhof.

Al eerder werd bekend dat Kees Driehuis zou stoppen bij het discussieprogramma.

Meer over:

Reageren