Pauw en Witteman al twee weken niet meer live op televisie

Na acht jaar lang elke avond live op de buis te zijn geweest, is er twee weken geleden ineens voor gekozen om Pauw en Witteman een uur eerder op te nemen. Dit in verband met Pauls gezondheid.

De twee presentatoren van Pauw en Witteman maakten even geleden bekend eind mei te stoppen met hun talkshow. Het programma dat, als er niets mis gaat, elke avond live wordt uitgezonden van 23:00 – 0:00 uur, blijkt nu opeens niet meer live te zijn en een uur eerder te worden opgenomen.

Niet gecommuniceerd

Een woordvoerder van de VARA laat aan Nu.nl weten: “Dat is niet uitvoerig gecommuniceerd, maar onze gasten weten dat en het publiek weet dat. Mensen die het moeten weten, weten het. Voor de kijkers is het niet interessant om dit naar buiten te brengen."

Gezondheid

De oorzaak van de vervroeging lijkt bij Paul Witteman te liggen: "Zoals Paul Witteman zelf al aangaf bij het aankondigen van het einde van Pauw & Witteman, ging het nachtbraken dat gepaard gaat met het maken van een late night hem niet in de koude kleren zitten. In overleg is daarom besloten de opnames van de uitzendingen met een uur te vervroegen." 

23 mei

Vrijdag 23 mei zijn Jeroen en Paul voor het laatst te zien met hun talkshow. Na de zomer zal Jeroen dagelijks een late night talkshow presenteren op het tijdstip van Pauw en Witteman. De geruchtenmolen draaide meteen volop: zou Eva Jinek naast de presentator plaatsnemen? Volgens Jeroen Pauw zit dat er niet in. Paul Witteman zal op zijn beurt nieuwe programma’s over muziek, politiek en wetenschap gaan maken.

Of er in 2015 een geheel nieuwe talkshow komt met nieuwe presentatoren is nog even de vraag.

Reageren