Pauw viert Koningsdag met Periscope-verslaggevers

Jeroen Pauw roept heel Nederland op om verslag te doen van Koningsdag via livestream-app Periscope. De beste fragmenten zijn 's avonds te zien in een tv-special.

Jeroen Pauw wil op een vernieuwende wijze aandacht besteden aan Koningsdag nieuwe stijl. Hij geeft het publiek de mogelijkheid om op het Twitter-account van Pauw via Periscope-livestreams verslag te doen van de festiviteiten. 's Avonds zijn dan op tv de hoogtepunten te zien.

Jeroen Pauw

Iedereen met de Periscope-app kan zich via een tweet naar Pauw aanmelden als verslaggever. Jeroen is enthousiast: "Een gezamenlijke beleving van een evenement als Koningsdag zou bijzonder zijn. Vanuit honderden camerastandpunten maken we het meest veelzijdige programma over Koningsdag."

Periscope

Jeroen is een fervent gebruiker van de livestream-app: "Wij streamen tegenwoordig zelf elke dag via Periscope de gebeurtenissen in de studio, vlak voordat we beginnen met de tv-uitzending, dus ik weet hoe leuk het is." Toch wil de talkshowhost ook mensen zonder Periscope de mogelijkheid geven om een filmpje op te sturen. Dat kan met een mail naar koningsdag@bnnvara.nl.

De special is op maandag 27 april om 23.00 uur te zien op NPO 1.

Lees ook:
Column: Peter van der Vorst is ook fan van Periscope.

Meer over:

Reageren