Pepijn Crone en Peter van Zadelhoff volgen Roelof Hemmen op bij RTL Nieuws

22 juli 2016 10:06 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot RTL Boulevard

RTL Nieuws heeft zijn presentatieteam weer compleet na het vertrek van Roelof Hemmen: Pepijn Crone en Peter van Zadelhoff worden vaste presentatoren van het nieuwsbulletin.

Pepijn en Peter wisselen elkaar af naast Daphne Lammers. Antoin Peeters blijft een vast 'setje' vormen met Merel Westrik. Met de komst van Pepijn en Peter heeft het RTL Nieuws voor het eerst vijf vaste presentatoren in plaats van vier.

Droom

"Twee mannen! Dit is voor Daphne een droom die uitkomt", lacht Peter in RTL Boulevard. Pepijn vult aan: "Ze was enigszins verrast natuurlijk, moest even aan het idee wennen."

Pepijn Crone

Beide heren zijn blij met hun nieuwe klus. "Het is een grote eer", aldus Pepijn, die jaren terug bij het Jeugdjournaal werkte. "Toen ik vier jaar geleden begon bij RTL Nieuws, had ik niet verwacht dat ik nu als ‘anchor’ het nieuws zou presenteren." In de weken dat hij niet in de studio staat, blijft Pepijn verslaggever.

Peter van Zadelhoff

Ook Peter combineert zijn nieuwe functie met zijn huidige: hij blijft ook het gezicht van nieuwsprogramma Z Today bij RTL Z. "Ik heb er ongelooflijk veel zin in", zegt hij. "Het Half Acht Nieuws is hét vlaggenschip van RTL Nieuws. Daarvan de ‘anchor’ mogen zijn en ook nog Z Today blijven presenteren is een ideale combinatie."

Voorbereidingen

In een guitige video laten Pepijn en Peter hun voorbereidingen achter de schermen zien:

 

Meer over