Pestprogramma RTL 5 zorgt voor rel

RTL maakte voor het programma Project P: Stop Het Pesten geheime opnames op het Einstein Lyceum in Hoogvliet. Dat pikt de directie niet.

Een gepeste leerling maakte 3 weken in het geniep opnames op de school. RTL liet de beelden daarna zien aan de directie in de hoop dat zij de leerlingen die pesten daarmee zou confronteren. De directie wilde niet meewerken omdat ze de privacy van de leerlingen wil beschermen.

Gedwongen

Daarna ging RTL nog verder. Rector Geert Millekamp vertelt: „„Vlak bij de school blokkeerden de programmamakers het fietspad, waarna ze leerlingen die aankwamen dwongen ter plekke naar de heimelijke opnames te kijken. Daarna werden sommige leerlingen bij de pols gepakt om het met de gepeste jongen weer goed te maken door hem een high five of een hug te geven.” De rector vindt dat de leerlingen daardoor in hun persoonlijke integriteit zijn aangetast. Wanneer de beelden uitgezonden worden stapt hij naar de rechter.

Producent Skyhigh ontkent dat de leerlingen gedwongen werden en RTL zegt dat Project P. juist heel integer is.  „Het programma laat zien waar het gepeste kind mee te maken heeft zonder iemand aan de schandpaal te willen nagelen.”

Project P: Stop Het Pesten wordt gepresenteerd door Johhny de Mol en Dennis Weening.

Reageren