Waardering

Peter Pannekoek naar Paleis Noordeinde voor uitblinkerslunch

30 november 2023 19:49 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© ANP POOL PATRICK VAN KATWIJK
Een bijzondere dag voor komiek en presentator van Het Gouden Televizier-Ring Gala 2023 Peter Pannekoek. Met een aantal andere gasten mocht hij donderdag op bezoek bij Koning Willem-Alexander en koningin Máxima op Paleis Noordeinde.

De uitblinkerslunch wordt een paar keer per jaar georganiseerd door het koningspaar. Ze uiten daarmee hun erkenning en waardering voor de wereld van kunst en cultuur, media, wetenschap, sport en het bedrijfsleven.

Gasten

Pannekoek kreeg een uitnodiging na het winnen van de cabaretprijs Poelifinario. Ook Ena Sendijarevic was aanwezig. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie met haar film Sweet Dreams. De winnaars van de Theo d'Or en Louis d'Or: acteurs Mariana Aparicio en Eelco Smits waren ook van de partij.

Meer

Verder mochten podcastmakers Edwin Koopman en Michiel Driebergen komen, die dit jaar de Zilveren Reissmicrofoon in ontvangst namen, net als tekenaar Bas van der Schot (winnaar Inktspotprijs) en schrijver en voormalig journalist John Kuipers (winnaar Gouden Strop). 

Meer over