Peter Timofeeff mist televisiewerkzaamheden

14 juli 2016 16:46 | actualiteiten | Door Televizier

© Nick van Ormondt - RTL

Jarenlang presenteerde Peter Timofeeff het weerbericht na afloop van het RTL Nieuws. Eind 2014 kreeg hij een hersenbloeding en in het revalidatieproces dat volgde, werd Peter 65 jaar. De weerman had de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en zo eindigde zijn tijd bij het RTL Nieuws. Peter betreurt dit nog steeds. 

Peter Timofeeff (66) had graag nog gewerkt als RTL weerman. Dat vertelt hij in gesprek met weekblad Weekend. In 1996 debutteerde Peter als weerman, destijds nog met een prachtige snor onder zijn neus.

Hersenbloeding

In 2014 werd de goedlachse weerman getroffen door een hersenbloeding, die uiteindelijk het einde van zijn tv-carrière zou betekenen. Zijn passie voor het nieuws is echter niet verdwenen. Ik mis mijn werk enorm. Als het aan mij lag, zou ik zo weer aan de slag gaan. Ik kijk nog steeds veel op meteorologische sites, om er zelf een weersverwachting van te maken. Zelfs nu ik op vakantie ben, hou ik me nog bezig met het inschatten van het weer in Nederland.

Beterschap

Inmiddels is Timofeeff gelukkig aan de beterende hand. "Ik heb iedere dag heel hard aan mijn revalidatie gewerkt. Ik denk dat dat wel goedkomt, aangezien het steeds beter met mij gaat.” De functie van Peter werd in 2015 overgenomen door Dennis Wilt.

Meer over