Pianist Martin van Dijk (69) overleden

6 Juni 2016 09:54 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Pianist en componist Martin van Dijk is op 69-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek. 

Van Dijk werkte als pianist met vele grote namen in de muziek- en theaterwereld. Niet alleen was hij de vaste begeleider van cabaretier Hans Dorrestijn, hij was ook de muzikale steun en toeverlaat van Purper, Jenny Arean en Adèle Bloemendaal. Voor zijn liedjes Iemand moet het doen en Halleluja amen won hij in respectievelijk 1992 en 1996 de Annie M.G. Schmidt-prijs voor beste theaterlied.

Met het mes op tafel

Martin werd bij het grote publiek vooral bekend als de vaste pianist van kennisquiz Met het mes op tafel. Daar nam hij sinds 1997 de muzikale omlijsting voor zijn rekening. Ook zong hij samen met barvrouw Mylou Frencken zo'n beetje elk denkbaar genre voor de muziekvragen. De vorige presentator Joost Prinsen mocht graag een moppie met Martin meedoen.

Ziek

Vaste kijkers van Met het mes op tafel viel het al op dat Van Dijk tijdens de meest recente reeks ineens een mutsje droeg. Omroep MAX liet in een verklaring weten dat Martin ziek was en behandeld werd. Om die reden moest hij ook een groot deel van het seizoen verstek laten gaan. Zijn kruk werd warmgehouden door Nico van der Linden. In de grote finale van Met het mes op tafel zat Van Dijk zelf weer achter de toetsen. Het zou zijn laatste keer zijn. 

Meer over