'Extra moeten bewijzen'

Pierre van Hooijdonk zondag weer te zien in Studio Voetbal na 'uitglijder'

3 september 2023 09:42 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© ANP
Nog geen maand geleden gaf NOS te kennen dat Pierre van Hooijdonk 'voorlopig' niet in Studio Voetbal aanschuift na zijn beschuldigingen jegens Ajax-trainer Maurice Steijn. Nu is de tijd rijp voor zijn terugkeer, zo is besloten.

Gert-Jaap Hoekman, de nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport, laat weten dat er 'goed en intensief' met Pierre is gesproken.

Pierre van Hooijdonk terug in Studio Voetbal

"Pierre ziet in dat hij een uitglijder heeft gemaakt en heeft daarvoor zijn excuses aangeboden", vertelt Gert-Jaap. "Ik heb er vertrouwen in dat hij zijn rol zondag weer professioneel oppakt. We kennen Pierre als analist die zich goed voorbereidt en zijn analyses onderbouwt met feiten."

Ook Pierre benadrukt zijn eerdere excuses. "Dit was een belangrijk leermoment voor mij", vult hij aan. "Ik zal me door de gemaakte uitglijder de komende tijd extra moeten bewijzen aan de kijker." 

Beschuldigingen jegens Maurice Steijn 

Pierre komt na zijn uitspraken in de uitzending van 13 augustus onder vuur te liggen als hij Ajax-coach Maurice Steijn in Studio Voetbal beschuldigt van betrokkenheid bij 'duistere dealtjes met bevriende makelaars over spelers' toen hij werkzaam was voor de club NAC Breda. Omdat hij die serieuze beschuldigingen niet kan onderbouwen terwijl hij er veel mee losmaakt, liet de NOS later die week weten Pierre voorlopig niet welkom te heten in het programma. 

In de afgelopen uitzending van Studio Voetbal viel Andries Jonker, de bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, in voor Pierre. 

Studio Voetbal is zondagavond om 22.00 uur te zien op NPO 1.

Meer over