Pijnlijk: Boycot Finding Dory vanwege lesbisch stel

Op Twitter roepen veel Amerikanen op om de Disneyfilm Finding Dory te boycotten. En dat allemaal vanwege een vermeend lesbisch stel in de trailer.

Je moet snel kijken, wil je het zien; twee vrouwen staan bij een kinderwagen en rapen een gevallen speeltje op dat ze terug willen geven aan de baby. Zij zouden het lesbische stel zijn dat op minuut 1.08 te zien is.

Lesbisch

Omdat de twee vrouwen samen bij een kinderwagen staan, vermoeden veel mensen dat ze een lesbische relatie hebben en dat is veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. 

Maar er zijn ook veel mensen die van zich laten horen, omdat ze de boycot - anno 2016 - totaal onbegrijpelijk vinden.

Ellen

Wat veel mensen, die oproepen tot de boycot vanwege een vermeend lesbisch stel, lijken te vergeten is dat Ellen DeGeneres de stem inspreekt van Dory. De talkshowhost is zelf openlijk lesbisch en zeer geliefd in Amerika. Schijnbaar is dat geen probleem voor hen.

Dory en Nemo

De film is een vervolg op Finding Nemo, die dertien jaar geleden op het witte doek verscheen. Op 17 juni verschijnt Finding Dory in de Amerikaanse bioscopen en vanaf 29 juni is de animatiefilm in de Nederlandse bioscopen te zien. Dan weten we ook of het daadwerkelijk een lesbisch koppel is.

Reageren