Politie inval op set VARA-serie Hollands Hoop

22 April 2017 13:09 | actualiteiten | Door Televizier

© Merlijn Doomernik/VPRO

De politie heeft vrijdagnacht een inval gedaan op de set van de VARA-serie Hollands hoop. Er zou een wietplantage verborgen worden gehouden en dat bleek te kloppen.

De uitvoerend producent heeft bevestigd dat in de nacht van donderdag op vrijdag de politie inderdaad een inval heeft gedaan op de verlaten set van de dramaserie. Een extern ingehuurde nachtwaker trof op een lap grond honderden wietplantjes aan en sloeg daarop alarm.

Nederwiet

Toen de politie ter plaatse was, werd al snel duidelijk dat de verdenkingen op één groot misverstand berusten. Hollands hoop draait om het gezin van de overwerkte psychiater Fokke Augustinus (Marcel Hensema) die tegen beter weten in een wietplantage runnen. Momenteel wordt het tweede seizoen van de serie opgenomen. De honderden plantjes bleken geen nederwiet, maar een onschuldige hennepvariant.

Nieuw seizoen

Nadat de politie het verhaal hadden gecheckt met de productiemaatschappij van Hollands hoop, maakten ze onverrichter zake rechtsomkeert. Het nieuwe seizoen is komend najaar te zien op NPO 2.

Meer over