Op 49-jarige leeftijd

Power Rangers-acteur Jason David Frank overleden

20 november 2022 18:43 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© Saban
De Amerikaanse acteur Jason David Frank is op 49-jarige leeftijd overleden. Hij werd wereldwijd bekend door de jeugdserie Power rangers waarin hij jarenlang de rol van Tommy Oliver speelde.

Franks trainer Mike Bronzoulis bevestigde het plotselinge overlijden van zijn goede vriend. Bronnen melden dat de acteur om het leven is gekomen door zelfdoding.

Power Rangers

De wereld maakte in 1993 kennis met Frank toen hij in het allereerste seizoen van Power rangers zijn opwachting maakte als de Groene Ranger. In eerste instantie zou het gaan om een korte gastrol en was de Groene Ranger bedoeld als schurk, maar Franks personage viel zo in de smaak dat hij een vast lid van de cast werd.

White Ranger

Jason David Frank speelde van 1993 tot en met 1997 in de originele Power Rangers reeks. Hij evolueerde van de Groene naar de Witte Ranger, een rol die hij in de jaren die volgde geregeld zou vertolken in Power rangers spinoffs als Wild force, Turbo, Ninjasteel en Hyperforce. In 2018 speelde hij voor het laatst de rol van Tommy Oliver.

MMA-vechter

In tegenstelling tot het gros van zijn medeacteurs had Frank geen moeite met de intensieve vechtscenes in de Power rangers-series. Hij is een professioneel getraind MMA-vechter die onder meer judo, jiu-jitsu en taekwondo beheerste. 

Scheiding

Jason David Frank trouwde twee keer en kreeg in totaal vier kinderen. Afgelopen zomer werd bekend dat hij ging scheiden van zijn tweede vrouw Tammie omdat hij vreemd zou zijn gegaan. Het paar was sinds 2003 samen. 

Thuy Tran

Frank is de tweede acteur van de eerste Power rangers cast die om het leven komt. In 2001 stierf actrice Thuy Trang, beter bekend als de Gele Ranger, aan de gevolgen van een auto-ongeluk. 

Meer over