PowNed begrijpt ophef rond vluchtelingenrubriek niet

PowNed-directeur Dominique Weesie snapt niets van de ophef rond Tariq Kassem, een acteur die voor de omroep vorig jaar een Syrische vluchteling speelde.

Kessem onthulde eerder deze week ingehuurd te zijn door de omroep om de hoofdrol te spelen in de rubriek Vluchteling maakt kennis. Hierin ging Rutger Castricum op inburgeringscursus met een Syrische nieuwkomer.

Ontzetting

Vanuit diverse kanten werd met ontzetting gereageerd. De kijker zou moedwillig voor de gek zijn gehouden, iets wat Powned-directeur Weesie ten stelligste bestrijdt. Volgens hem was het juist overduidelijk dat het item met een korreltje zout genomen moest worden.

Spiegel voorhouden

Weesie verklaart aan de Telegraaf dat de inburgeringsrubriek pure satire was: "Het was een satirische rubriek, waarin hij een ieder die nogal huiverig stond tegenover vluchtelingen een spiegel voorhield over hun eigen bekrompen gedrag. Zo waren we met hem op de camping, een verjaardag, nordic walking, kermis en bingo. Het lag er ook zo dik bovenop. Hij had bovendien geen geheimhoudingsplicht en was er ook open over op social media."

Verdronken

Kassem zocht de publiciteit als gevolg van de stortvloed aan negatieve reacties op de berichtgeving van PowNed rond de Syrische jongen die begin augustus verdronk in een zwembad in Venlo.

Meer over:

Reageren