PowNews-verslaggever gearresteerd bij Russische ambassade

Een verslaggever van PowNews is woensdagmiddag opgepakt bij de Russische ambassade. Danny Ghosen sprak  de Russische ambassadeur toe via een megafoon.

De verslaggever stelde bij de ambassade in Den Haag vragen over de Nederlandse diplomaat die gisteren in Moskou werd mishandeld. Hij werd vervolgens gearresteerd wegens verstoring van de openbare orde. De politie bevestigt dat Danny vast zit. Een woordvoerder: „Agenten hebben hem meerdere keren gevraagd op te houden met het verstoren van de openbare orde. Hij gaf daar geen gehoor aan en dus hebben we hem meegenomen.”

Kopje thee

Dominque Weesie, de voorzitter van omroep PowNed, zegt in de Volkskrant dat hij de redenering van de politie onzin vindt. „Dat iemand met een megafoon op een openbare weg staat te brullen, is geen reden om hem te arresteren. Dat doen organisaties als Greenpeace dagelijks. Blijkbaar is iedereen nogal geagiteerd. Dat de ambassadeur zijn vrouw niet meer kan verstaan tijdens het drinken van een kopje thee, is nu voldoende om iemand mee te nemen.”

Diplomaten

Danny Ghosen heeft het wel vaker aan de stok met politie en ambassades. Recentelijk had hij het voorzien op systematisch  foutparkerende diplomaten en daarvoor kwam hij in het nieuws omdat hij de verdachten in de Eindhovense 'kopschopper-zaak' met een camera belaagde.

Reageren