Amper gasten

Presentator Jeroen Wollaars denkt dat Nieuwsuur te moeilijke vragen stelt

10 juni 2020 10:40 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Het imago van Nieuwsuur zorgt ervoor dat ze minder snel gasten weten te strikken voor hun uitzendingen. Daar is Jeroen Wollaars, als presentator sinds 2018 verbonden aan het NPO-programma, van overtuigd.

“Het is wel eens moeilijk bij Nieuwsuur, we stellen lastige vragen", vertelt Wollaars in gesprek met VARAgids. "En bij het uitnodigen van gasten merken we dat als programma. We moeten soms meer moeite doen dan talkshows."

Geen Gerard Joling 

Ook blijven ze vaak weg van entertainment, waardoor zangers of acteurs geen belletje hoeven te verwachten. “Nieuwsuur is niet de plek waar je gezellig kunt zitten met een nootje op tafel. Of waar Gerard Joling een grap maakt die je uit de brand helpt wanneer het te ingewikkeld wordt. We hebben op zich wel nootjes als je zou willen, maar geen Gerard Joling."

Geen belang 

Nieuwsuur zet in de coronacrisis dagelijks in op Mark Rutte en/of Hugo de Jonge, maar beiden hebben nog niet toegehapt. "Er mogen een paar vragen worden gesteld op de momenten die er voor zijn in een setting die volkomen georkestreerd is: de persconferenties. Vervolgens maken ze de afweging: hebben we er politiek baat bij om nog meer en op andere plekken tekst en uitleg te geven? Nee dus. Misschien willen ze voorkomen dat het te ingewikkeld wordt."

Meer over