Ongeneeslijk ziek

Presentator Max van Weezel heeft nog maar een paar maanden te leven

27 december 2018 10:45 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
Max van Weezel heeft volgens artsen nog maar enkele maanden te leven. Hij is ongeneeslijk ziek. Dat vertelt de voormalige journalist en Radio 1-presentator openhartig in het VPRO-programma Het Marathoninterview op Radio 1.

De 67-jarige Max van Weezel vecht sinds dit voorjaar tegen alvleesklierkanker. Hij heeft een zware spoedoperatie moeten ondergaan en ging vervolgens maandenlang aan de chemotherapie. 

Twee tot drie maanden

"Vorige week heb ik te horen gekregen dat die chemotherapie niet voldoende heeft gewerkt", vertelt Van Weezel. "Ik word niet beter. Volgens artsen heb ik nog twee tot drie maanden te leven." De journalist is al ruim veertig jaar actief. Hij werkt sinds 1976 voor Vrij Nederland en presenteerde radioprogramma's als Spijkers met Koppen en Met het Oog op Morgen. Hij heeft ook vijftien boektitels op zijn naam staan. 

Sterven in het harnas

"Ik probeer het niet te dramatiseren en er zo gewoon mogelijk over te doen" vertelt de journalist, die het niet nog erger wil maken in zijn hoofd dan het is. Hij houdt zich vast aan de actualiteiten, aan de wereld die doorgaat. "De wereld gaat door en ik wil er zoveel mogelijk bij zijn en alles zoveel mogelijk blijven volgen. Dat heet sterven in het harnas."

Meer over