Presentator Rob Kamphues vertrekt bij KRO-NCRV

23 mei 2014 10:09 | actualiteiten | Door Televizier

Rob Kamphues verlaat na bijna tien jaar de KRO-NCRV. Onenigheid over de programma’s is de reden van het vertrek. 

Rob Kamphues is bij het grote publiek voornamelijk bekend als presentator van het populaire programma De Reünie. Hiernaast presenteerde hij Kamphues Over De Kop, PK en Kamphues Boeit. Momenteel is hij te zien in het programma Rapport Voor Mijn Ouders. Dit is voorlopig het laatste optreden van de presentator.

Verschillende visies

RTL Boulevard meldt dat Rob en de KRO-NCRV beschikken over een andere visie op de inhoud van de huidige programma's van Rob. Ook is er een meningsverschil over de ontwikkeling van eventuele nieuwe programma’s. De onenigheid maakt een einde aan lange relatie.

Geweldige jaren

De presentator laat aan RTL Boulevard weten dat hij het erg naar zijn zin had bij de omroep. "Ik heb tien geweldige jaren bij de KRO gehad waar we met een groot en toegewijd team programma's hebben kunnen maken. De beëindiging van de samenwerking doet pijn omdat er altijd met zoveel inzet en passie is gewerkt.’’

Wederzijdse lof

Naast Kamphues kijkt ook de KRO-NCRV positief terug op Rob’s tijd bij de omroep. Mediadirecteur Taco Rijssemus laat weten: "We zijn Rob dank verschuldigd voor de toegewijde manier waarop hij zich heeft ingezet voor de KRO en zijn bijdrage aan het succes van het programma De Reünie." Dit compliment kan de presentator in zijn zak steken. 

Goodbye

Dat Rob Kamphues niet aan de slag gaat als presentator van Hello Goodbye komt als een kleine verrassing. Via onze site lieten jullie eerder weten dat hij de ideale presentator van het programma is. Hier wordt dus geen gehoor aan gegeven.

Toekomst

Over zijn eigen toekomst zegt Kamphues: ‘’Ik ga me bezinnen op mijn verdere toekomst. Dat zal wat mij betreft in ieder geval in TV zijn, want het beroep van televisiemaker blijft een fantastisch vak. Uiteraard wens ik de KRO alle succes voor de toekomst." Misschien zien we de omroep en de presentator over tien jaar nog eens terug in een jubileumuitzending van De Reünie.

Meer over