Op 70-jarige leeftijd

Presentatrice en actrice Leontien Ceulemans overleden

28 juli 2022 23:58 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© ANP
Na een langdurig ziekbed is voormalig actrice en presentatrice Leontien Ceulemans op zeventigjarige leeftijd overleden in Laren.

Het overlijden van Ceulemans werd officieel naar buiten gebracht door Harry Klooster. In zijn jaren als casting director werkte hij veel met Ceulemans.

AVRO Kinderkoor

Ceulemans begon haar loopbaan op de beeldbuis als actrice en danseres. Dankzij haar ouders, een actrice en een gitarist, kreeg ze de liefde voor de spotlights al op jonge leeftijd mee. Ze sprak als kind al hoorspelen in voor de KRO en was lid van het AVRO's Kinderkoor.

Danseres en actrice

Als tiener rondde ze een dansopleiding af bij het Scapino Ballet en dat leidde tot werk als achtergronddanseres in televisieprogramma's als Moef ga-ga en de Johnny & Rijk show. Gaandeweg ging ze zich meer richten op acteerwerk. Ze zou in de 70s, 80s en 90s geregeld opduiken in bekende series: van Swiebertje tot GTST en van 't Zonnetje in huis tot Oorlogswinter en Villa Borghese.

Leontien Ceulemans in GTST
Leontien Ceulemans in GTST

Jeugdjournaal

In 1981 was Ceulemans de allereerste presentatrice van het Jeugdjournaal. Na twee jaar gaf ze het stokje door aan Marga van Praag. Zij werkte in de beginjaren ook al als verslaggeefster voor de NOS-nieuwsrubriek.

Rosa Spierhuis

De laatste jaren van haar leven woonde Keulemans in het Larense Rosa Spierhuis. Als gevolg van een onfortuinlijke val was ze niet langer in staat volledig voor zichzelf te zorgen of in de openbaarheid te treden. Ceulemans heeft haar stoffelijk overschot beschikbaar gesteld aan de wetenschap. Er volgt om die reden ook geen uitvaart.

Meer over