Radiozenders stoppen met Boef

3 januari 2018 11:01 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Steeds meer radiozenders doen rapper Boef in de ban. Onder andere Qmusic-dj Mattie Valk laat weten dat de muziek van Boef niet meer te horen is in zijn show. “Ik vond zijn muziek toch al niet veel aan, maar nu wil ik het helemaal niet meer draaien.”

De hoerenuitspraak van Boef krijgt een staartje. Steeds meer radio-dj’s geven aan dat ze klaar zijn met de controversiële rapper. Zo ook Qmusic-dj Mattie Valk: “Boef bestaat bij de gratie van jonge meisjes en diezelfde meisjes kraakt hij nu af. Schijnheilig en hypocriet”, zei Valk vanochtend in zijn radioshow.

Hit Radio

Naast Mattie Valk boycotten ook de Belgische radiozender MNM en de Nederlandse zender Hit Radio de 24-jarige Boef. “Geen respect voor vrouwen is bij ons de mazzel”, twittert de Nederlandse radiozender.

3FM

3FM-dj Herman Hofman laat een ander geluid horen. Volgens de dj is het moeilijk te zeggen of Boef over de schreef is gegaan. “Wat de een erg vindt, vindt de ander best.” Als je Boef boycot, hoor je andere artiesten ook te weigeren, vindt Hofman.

Geen optredens

CDA-kamerlid René Peters wil niet dat Boef alleen geboycot wordt op de radio: "Als al die tenten waar vrouwen komen en alcohol gedronken wordt, deze rapper niet meer vragen om op te treden, dan is het rap afgelopen met rapper Boef."

Dat vindt SBS-presentator Kees van der Spek een goed idee.

Meer over