Rambam voor de rechter gedaagd

8 november 2016 12:19 | actualiteiten | Door Televizier

Rambam start donderdag met een nieuw seizoen, maar als het aan website Dokteronline.nl ligt wordt de uitzending door de rechter verboden.

In Nederland mogen online geen medicijnen worden verkocht. De site Dokteronline.nl weet op handige wijze om die wetgeving heen te komen door een ingewikkelde internationale constructie: de site is gevestigd op Curaçao en zowel artsen als apotheken zijn in het buitenland gevestigd. Op die manier wordt er geen wet overtreden.

Verborgen camera

Rambam ging echter undercover en ontdekte dat Dokteronline.nl het niet zo nauwkeurig neemt met de recepten die ze uitschrijven. Op papier wordt iedere medicijnaanvraag door een arts beoordeeld. Jelte Sondij legde met de verborgen camera vast dat er ongeveer 30 seconden per aanvraag wordt besteed, zelfs als het gaat om verslavende en mogelijk gevaarlijke medicatie. Ook is van nazorg of patiëntcontact amper tot geen sprake.

Rechtszaak

Dokteronline.nl daagt nu Rambam voor de rechter om de uitzending te verbieden. De makers van de site menen dat Sondij in overtreding is door zonder toestemming verborgen camerabeelden te gebruiken. Het kort geding dient woensdag 9 november in Amsterdam.  

Meer over