Ramses wint Zilveren Nipkowschijf 2014

4 juni 2014 18:52 | actualiteiten | Door Televizier

De serie Ramses heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen, de prijs van tv-critici voor het beste televisieprogramma van het afgelopen jaar.

Juryvoorzitter Henk van Gelder zei dat Ramses de beste dramaproductie sinds tijden is. Ramses (AVRO) gaat over de jonge jaren van het bewogen leven van Ramses Shaffy en werd geregisseerd door Michiel van Erp. De andere genomineerde programma's waren De bergen Achter Sotsji (VPRO) en de VARA-show De Kwis.

Van Erp zei in zijn dankwoord dat hij hoopt dat de Pulblieke Omroep geld zal blijven steken in dramaproducties. „Al bereik je er geen miljoenenpubliek mee.”

Edwin Evers

De ZIlveren Reismicrofoon werd gewonnen door het radioprogramma Evers Staat Op. Voor Edwin Evers is het een van de vele onderscheidingen. Eerder won hij al drie Radio-Sterren, een Radio-Ring en een Marconi Award. De andere twee genomineerden waren De Hoorspelfabriek en Open Radio met Timur en RĂ¡mon.

Het VPRO-programma Zomergasten won een Ere-Zilveren Nipkowschijf en Clairy Polak de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. RTL Late Night kreeg een eervolle vermelding.

Meer over