Rapper Boef in opspraak na hoerenuitspraak

2 Januari 2018 18:56 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Boef zit in de penarie nadat hij drie vrouwen die hem tijdens Oud & Nieuw een lift gaven uitmaakte voor hoeren in een filmpje.

De 24-jarige rapper was in de nieuwjaarsnacht op weg naar een optreden in Delft toen hij een lekke band kreeg. Drie vrouwen boden hem een lift aan, hij filmde dat vriendelijke gebaar op Snapchat waar hij zei:"Opgehaald door 3 kechs. Mijn leven is een film. Gelukkig oud en nieuw. Ik koop dit jaar een boot, wacht maar."

Kritiek

“Kech” is het Marokkaanse woord voor hoer en dat schoot veel van zijn volgers in het verkeerde keelgat. Er ontstond een golf van kritiek en verontwaardiging waar Sofiane Boussaadia, zoals de rapper heet, lak aan leek te hebben. Hij plaatste zelfs een filmpje waarin hij uitlegde waarom de drie dames ‘hoeren’ zouden zijn: “Ik heb een paar mensen boos gemaakt omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech", aldus Sofiane.

‘Dan noem ik je een vrouw’

Boef heeft namelijk een ietsjes ander idee van wat een vrouw is: "Als je thuis zit, de hele dag niks doet studeren, niks doet, naar papa en mama luistert, dan noem ik je een vrouw. Maar ga niet als je een kech bent boos worden als ik je een kech noem, want je bent een kech."

Die uitspraken leverden best wel wat reacties op...

Excuses

Uren later maakte de rapper dan toch zijn excuses. Volgens Sofiane was hij dronken toen hij de gehekelde uitspraak deed. Ook zegt hij spijt te hebben van zijn tweede filmpje. “Het was een domme reactie en niet zo netjes. Dat heb ik gedaan omdat ik mij aangevallen voelde. Ik voelde me een gebeten hond.” De rapper vindt het al met al een domme actie van zichzelf. “Dan moet je ook een man zijn om een excusesfilmpje te maken.”

Boulevard

Boef schoof later die dag bij RTL Boulevard aan om live in de uitzending te reageren en zijn excuses nog eens te herhalen. Toch meende hij dat zijn uitspraken wel wat uit z’n verband waren gerukt: “Wij rappers gebruiken woorden als “kechs” en “bitches”. Dat is niet per se beledigend, alleen wordt dat wel zo opgevat. Het is niet dat die vrouwen me niet interesseerden, maar het maken van die Snap was wel heel ondankbaar van me.” Ook werd hem gevraagd wat hij van vrouwen vindt: “Zelf verre van heilig, dus ik mag niet oordelen over anderen. Ik heb niks tegen vrouwen, ben geen vrouwenhater. Echt niet. En ja, vrouwen zijn gelijkwaardig aan mannen. Ik heb spijt van wat ik heb gezegd.”

Meer over