Nog een keer voor de rechter

Realityster Peter Gillis spant kort geding aan tegen ex-partner Nicol Kremers

27 oktober 2023 14:01 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Rob Engelaar

Peter Gillis heeft een kort geding aangespannen tegen zijn ex-partner Nicol Kremers. De Massa is Kassa-ster wil dat Kremers zich niet langer publiekelijk uitlaat over zaken waarover was afgesproken dat ze erover zou zwijgen. Dat meldt het ANP.

Rechtbank Midden-Nederland heeft bevestigd dat Gillis een kort geding heeft aangespannen. De zaak dient op donderdag 9 november in de rechtbank in Utrecht.

Rechtszaak

Kremers zou een vaststellingsovereenkomst getekend hebben nadat het stel uit elkaar ging. Gillis liet in september al uit dat Nicol hem geld verschuldigd is, omdat zij zich niet aan de overeenkomst heeft gehouden. In de overeenkomst staat dat ze niet over de relatie mocht spreken in het openbaar en dat is wel gebeurd.

Nicol zegt dat ze deze overeenkomst onder dwang heeft getekend, omdat ze op een slechte manier uit elkaar zijn gegaan. Peter eist nu van Nicol dat ze de vaststellingsovereenkomst naleeft en stelt voor dat er een dwangsom wordt opgelegd als ze dat niet doet.

Boek

Een tijdje geleden werd bekend dat Nicol Kremers bezig is met een boek over haar leven en de relatie met Peter Gillis. Peter wil voorkomen dat Nicol het boek uitbrengt zonder dat er nagelopen is of er dingen in staan die niet overeenkomen met wat is opgeschreven in de vaststellingsovereenkomst.

Het is niet de eerste keer dat ze elkaar voor de rechter slepen. Er loopt namelijk nog een andere strafzaak tussen Gillis en Kremers. Nicol heeft Peter beschuldigd van mishandeling. Het is nog niet bekend wanneer deze zaak opgepakt wordt.

Meer over