Rechtbank van Assen

Rechtszaak tegen acteur Thijs Römer van start gegaan

25 juli 2023 10:09 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa

De rechtszaak tegen Thijs Römer is dinsdag in de rechtbank van Assen van start gegaan. De 44-jarige acteur wordt ervan verdacht tussen 2015 en 2017 online zedendelicten te hebben gepleegd met drie meisjes die op dat moment minderjarig waren.

Römer is zelf aanwezig in de rechtbank in Drenthe. Hij moet zich verantwoorden voor zijn gedrag waarbij hij onder meer naaktfoto’s zou hebben gevraagd aan drie meisjes die destijds tussen de 14 en 16 jaar oud waren. Van fysiek contact tussen de acteur en de vermeende slachtoffers is geen sprake geweest, gaf het Openbaar Ministerie eerder al te kennen. Ook twee van de vermeende slachtoffers zijn aanwezig in Assen.

Social media

De zaak kwam aan het licht toen één van de meisjes op haar twintigste naar buiten trad met het gedrag van de acteur. Dat deed ze via social media, waarna Römer het verhaal ontkende en dreigde met een aangifte wegens laster en smaad.

Agenda leeg

Vlak na de aantijgingen liet Römer via zijn management weten zijn agenda leeg te hebben gemaakt, omdat hij “overwerkt” zou zijn. In november kreeg de acteur, onder andere te zien in Alles is Familie, Moordvrouw en Nieuwe Buren, te horen dat het OM hem zou vervolgen. Ook besloot Igone de Jongh de relatie met de acteur te verbreken.

Meer over