Remko van Westerloo stopt als tv-directeur SBS

9 Januari 2015 17:39 | actualiteiten | Door Televizier

© SBS Broadcasting

Remko van Westerloo houdt het na drie jaar voor gezien als televisiedirecteur bij SBS. Peter Lubbers, voormalig CEO van RTL 7, AVRO en tv-producent Zodiak Nederland neemt het stokje van hem over.

Peter Lubbers vervangt Remko van Westerloo als televisiedirecteur bij SBS Broadcasting. Sanoma en Talpa, de aandeelhouders van SBS, hebben dit samen met beide heren besloten.

Remko van Westerloo

Peter de Mönnink, CEO van SBS en Sanoma, is het eens met het besluit. “Ik betreur zijn vertrek, maar na zo’n periode is het goed om iemand anders, met een verse blik, deze zeer intensieve baan te laten bekleden”, vertelt hij. “Remko heeft zich de afgelopen jaren in buitengewoon competitieve omstandigheden enorm ingezet en heeft een sterk team om zich heen verzameld om de –programma-afdeling van SBS Broadcasting naar het volgende niveau te brengen. Ik wil Remko dan ook oprecht bedanken voor zijn bijdrage van de afgelopen jaren en ik wens hem succes met zijn volgende stap.”

Peter Lubbers 

De keuze voor Peter Lubbers is opvallend, aangezien hij nog geen jaar CEO is van Zodiak Nederland. “Voor mij is deze nieuwe functie een droombaan. Ik vind het geweldig om verantwoordelijk te zijn voor een zendergroep die zo veel verschillende Nederlanders weet te bereiken. Ik zie er dan ook naar uit om verder te bouwen aan het fundament dat reeds is gelegd bij SBS”, aldus Lubbers.

RTL 5-baas Paul Cormont ligt momenteel ook onder vuur.

Meer over