Vandaag Inside

René en Johan discussiëren over Oranjesupporters in Jinek: 'Geen medelijden'

2 november 2022 16:47 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© William Rutten

Kijkers raakten niet uitgepraat over de Oranjesupporters bij Jinek. Als ze in Vandaag Inside terugblikken op het fragment, heeft René van der Gijp geen goed woord over voor de aanpak van Eva Jinek.

De situatie rondom het WK in Qatar werd maandag in Jinek uitgebreid besproken met voor- en tegenstanders. Eva sprak onder anderen 'Tietenman' Harry Goudsblom, een van de Oranjesupporters die door Qatar betaald wordt om naar het WK te komen. De groep met wie Harry in de studio neerstreek, liepen na een tijdje boos de studio uit om de houding van Eva. René komt nu voor met name Harry op. 

René van der Gijp hekelt interview Eva Jinek

"Er zit daar zo'n truthola met wat van die papieren zo, die Eva Jinek, en die zit dan tegen die man te praten alsof hij zeven jaar is, een grote kleuter zeg maar", beklaagt René zich. "En die wordt dan de les gelezen en een beetje belerend toegesproken." 

Johan Derksen over Jinek 

Johan Derksen laat ander geluid horen. "Ik vind dat Jinek het bijzonder goed deed. Die had gewoon dat contract voor zich liggen waar Tietenman mee akkoord gegaan is." Volgens de snor moeten we 'geen medelijden hebben met de Tietenman'. "Met hem is niet te discussiëren, want hij staat niet open voor argumenten. Thijs Zonneveld probeerde op een serieuze manier uit te leggen dat het moreel gezien eigenlijk niet kan." En: "Die man moet zich wel realiseren dat hij misbruikt wordt door een regime waar je je niet door moet laten misbruiken." 

Je kunt de discussie tussen René en Johan over Jinek en Qatar hieronder terugzien: 

Meer over