Ria Bremer terug met Vinger Aan De Pols

22 juli 2014 11:41 | actualiteiten | Door Televizier

© Avro

Ria Bremer (75) stond met Vinger Aan De Pols aan de wieg van de Nederlandse medische televisie. Ze keert in 2015 terug met vier nieuwe afleveringen.

Ria Bremer presenteerde van 1980 tot 2000 het destijds spraakmakende Vinger Aan De Pols. Hierin ontmoette ze vaak kinderen die te kampen hadden met behoorlijk heftige medische problemen. 

Sam liet Ria nooit meer los

Een van hen was Sam Galesloot, een jongen die op zijn vijfde jaar een onbekende progressieve spierziekte bleek te hebben. Ria leerde Sam in 1992 kennen, toen de artsen hem nog minder dan een jaar gaven.

Sam verbaasde iedereen door niet alleen te overleven, maar vooral te leven. Ria is Galesloot al die jaren blijven volgen en maakte in 2010 een documentaire over hem getiteld Sam: Een Leven Dat Blijft Verbazen

Ria Bremer blikt terug en kijkt vooruit

Tijdens het maken van de documentaire kwam Ria Bremer in de Vinger Aan De Pols-archieven heel wat andere boeiende verhalen tegen. "Mensen waarvan ik me afvroeg: hoe zou het met ze zijn? Maar ook: hoe kijken de artsen terug op die tijd en is er veel veranderd?".

In vier speciale afleveringen van de show wordt vanaf januari 2015 antwoord gegeven op die vragen.

Meer over