Rick Brandsteder krijgt voorwaardelijke straf

Rick Brandsteder is door de rechtbank veroordeeld tot een boete van 750 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 jaar. Hij deelde in maart van dit jaar een klap uit in het uitgaansleven.

Een verzachtende omstandigheid was dat Rick Brandsteder geprovoceerd werd door het slachtoffer, maar dan nog had de RTL 5-presentator volgens de rechter geen tik uit mogen delen. De man die de klap ontving, krijgt een schadevergoeding van 250 euro. Rick had al eerder aangeboden om de man te betalen.

1 week cel

De zoon van Ron Brandsteder komt best goed weg met een boete en een voorwaardelijke straf, want de officier van justitie eiste een week onvoorwaardelijke celstraf en een taakstraf van 90 uur.

De wc

Het incident vond in maart dit jaar plaats in de Pianobar in Amsterdam-Centrum toen Rick de rij voor de wc's voorbij liep en daarvoor op zijn vingers werd getikt door de man. Toen liep het uit de hand. Rick: „Hij vertelde narigheid, ook over mijn vader. En hij gaf mij een paar tikjes. Toen heb ik hem - heel dom - een klap op zijn mond gegeven. Ik had hem nooit mogen slaan.  Ik heb er heel veel spijt van.'

Belediging

Maar de presentator heeft ook het gevoel dat hij erin is gestonken. „Ik snap nog steeds niet dat ik erin ben getrapt. Hij lokte mij gewoon uit.” Het is niet de eerste keer dat de Brandsteder-telg zichzelf in de problemen brengt. Hij werd in het verleden onder andere veroordeeld vanwege belediging van een politieagent, openlijke geweldpleging en rijden onder invloed.

Reageren