Rick Nieman baalt van dood Osama Bin Laden

4 mei 2015 09:38 | actualiteiten | Door Televizier

Scheidend RTL Nieuws coryfee Rick Nieman noemt het missen van de dood van Osama Bin Laden op 2 mei 2011 een dieptepunt in zijn journalistieke carrière.

Nieman deed deze opmerkelijke onthulling in het praatprogramma WNL Op Zondag

"Ik had gehoopt dat je hier niet over zou beginnen"

Presentator Charles Groenhuijsen blikte met zijn gasten terug op de dood van Osama Bin Laden. De leider van Al Quaida werd op 2 mei 2011 in alle vroegte door een groep Amerikaanse commando's om het leven gebracht. Toen Rick Nieman de vraag kreeg waar hij was toen het gebeurde, gaf hij toe gehoopt te hebben die vraag niet te krijgen.

Rick Nieman sliep door de dood van Bin Laden

Enigszins beschaamd deed Rick zijn verhaal: "Ik had gewerkt op Koninginnedag en mijn vrienden waren nog in de stad op 1 mei. Het was mooi weer en ze zeiden: "Ach kom op, we doen het nog een keer over met jou." Ik kwam laat thuis en liet, geheel tegen m'n gewoonte in, mijn telefoon in m'n jas zitten die aan de kapstok hing. Toen ik de volgende morgen om 9.30 uur ofzo wakker werd en op m'n telefoon keek had ik 16 oproepen ofzo gemist. En toen dacht ik: "Oeh, er is iets mis." Ik heb er doorheen geslapen. Een cruciaal moment. Het is echt heel erg."

Het is te hopen dat Ricks opvolger zijn telefoon wel op het nachtkastje houdt.

Meer over