Rick Nieman stopt bij RTL Nieuws: "Tijd voor nieuwe avonturen"

30 april 2015 15:01 | actualiteiten | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Rick Nieman gaat zijn vrouw Sacha de Boer achterna: hij stopt als nieuwslezer, net als zij twee jaar geleden deed. "Ik word 50 en ik wil nog zo veel."

Rick Nieman vertrekt na 19 jaar als nieuwslezer bij RTL Nieuws. Op vrijdag 22 mei is zijn laatste uitzending. "Het is tijd voor nieuwe avonturen: ik wil graag meer schrijven, reizen en werken aan andere journalistieke projecten," aldus Rick. Onlangs kwam Ricks eerste roman Altijd Viareggio uit.

Sacha de Boer

"Ik word 50 en ik wil nog zo veel," vertelt Rick aan RTL Boulevard. "Ik barst van de ideeën en hoop de komende jaren veel nieuwe dingen te doen en te leren." Een van Ricks plannen is een samenwerking met zijn vrouw Sacha de Boer, die in 2013 vertrok als nieuwslezer bij de NOS om zich toe te leggen op haar passie fotografie. "Ik wil graag projecten doen met mijn vrouw Sacha, waarbij zij fotografeert en ik verhalen schrijf."

RTL Nieuws

Uitdagingen genoeg dus, maar Rick gaat het nieuws wel missen. "Ik heb het ongelooflijk naar mijn zin gehad bij RTL Nieuws. Ik zal met pijn in het hart afscheid nemen van deze geweldige nieuwsorganisatie en van mijn fantastische collega's." Hij sluit een terugkeer op de buis niet uit: "Wie weet kom ik terug op tv. Ik vind journalistiek mooi, ik wil journalistieke verhalen maken. Of dat nou op tv, op internet of in print is, dat maakt niet uit."

Harm Taselaar

"Ik neem met enig pijn in het hart afscheid van een super-professional en van een vriend," zegt Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws. "We hebben samen in al die jaren veel prachtige journalistieke avonturen meegemaakt. Mijn dank aan Rick voor al zijn geweldige bijdragen aan RTL Nieuws is dan ook groot. Voor mij zal hij altijd een schoolvoorbeeld blijven van wat een anchor van een nieuwsprogramma idealiter moet zijn."

Rick Nieman

Rick Nieman werkte sinds 1996 bij RTL Nieuws en deed naast het half-acht-bulletin ook vaak extra uitzendingen over grote nieuwsgebeurtenissen. Daarnaast maakte hij programma's als Kwestie Van Kiezen en de talkshow Wat Kiest Nederland. Een hoogtepunt in zijn carrière was het grote tv-interview met Willem-Alexander en Máxima, vlak voor de troonswisseling.

Ricks laatste uitzending bij het RTL Nieuws is op vrijdag 22 mei om 19.30 uur. Vanavond zit hij alvast bij RTL Late Night om te praten over zijn vertrek als nieuwslezer.

Lees ook:
Ook GTST-oudgediende Bartho Braat verlaat RTL 4 om andere dingen te gaan doen.

Meer over