Rising Star nieuw programma Endemol

Endemol heeft de rechten van de hitshow Rising Star gekocht. In Israël vergaarde het programma veel bekendheid door twee zingende rabbijnen.

Volgens Rob van der Vleugel, producent bij Endemol, is Rising Star een baanbrekende talentenjacht. “Met Rising Star nemen we afscheid van het ‘wachten tot de stemmen zijn geteld’ en ‘het aloude envelopje met de uitslag’. Deze talentenshow is baanbrekend in de zin dat de kijker het direct voor het zeggen heeft.” 

App

“Via een app wordt vanuit de huiskamer bepaald of het talent doorgaat naar een volgende ronde. Al tijdens het live optreden wordt duidelijk of het talent door voldoende mensen wordt gewaardeerd. Interactiviteit next level’’, zegt Rob tegen Mediacourant. 

De kijker op televisie

Vanaf het moment dat de kijker op een kandidaat stemt, wordt zijn of haar gezicht direct op een grote LED-wall getoond. Naarmate het talent meer stemmen krijgt, raakt het scherm steeds voller met foto’s van kijker. Wanneer de immense monitor helemaal gevuld is met plaatjes, schuift het LED-scherm omhoog en kan de artiest de jury zien. De jury hoeft dus niet meer in rondtollende stoelen te zitten, maar kunnen rustig naar voren blijven kijken. 

De Nederlandse uitzending

Wanneer en bij wie het programma wordt uitgezonden maakt Van der Vleugel nog niet bekend. “We verheugen ons erop dit programma voor de Nederlandse markt te mogen maken. Op welke termijn en voor welke zender dit zal zijn kan ik nog niet zeggen.” 

Bekijk het onderstaande filmpje van de twee (niet altijd zuiver) zingende Rabbijnen en krijg meteen een indruk van de show. Het optreden heeft iets weg van de rockende Non in The Voice of Italy.

Reageren