Robert Moszkowicz wordt verdacht van oplichting

20 februari 2014 11:25 | actualiteiten | Door Televizier

Tegen voormalig advocaat Robert Moszkowicz is aangifte gedaan van oplichting. Het Openbaar Ministerie van Amsterdam is daarom een onderzoek begonnen naar de oudere broer van Bram Moszkowicz.

Robert raakte al vaker in opspraak. Wegens ‘onbehoorlijke praktijkvoering’ mag hij sinds 2006 het vak van advocaat niet meer uitoefenen. Evenals zijn broer Bram die in 2012 te horen kreeg dat het over en uit was.

De straatvechter

Robert Moszkowicz was de afgelopen weken in het nieuws met zijn boek De straatvechter. Hij was bijvoorbeeld te gast bij Sven Kockelmannn het interviewprogramma Een Op Een. In het boek vertelt de voormalig advocaat zijn levensverhaal en dat is nogal wat. Robert is het zwarte schaap van de familie en viel van de ene put in de andere diepe put.

Heroïne

De voormalig advocaat werd verliefd op een cliënte die heroïne gebruikte en ging zelf ook gebruiken om door te maken wat zij doormaakte. Hij raakte verslaafd. In het boek komen verder zijn verschillende huwelijken aan bod en de slechte verhouding met zijn familie, hij werd onterfd!

Hij leek zijn leven nu helemaal op de rails te hebben, maar dat is dus toch niet helemaal het geval. Het Openbaar Ministerie wil nog geen details geven over de verdenking en het onderzoek.

Bekende familie

Robert behoort tot de bekende advocatenfamilie Moszkowicz. Vader en voormalig advocaat Max heeft vier zoons die alle vier de advocatuur in zijn gegaan. Er zijn er dus nog maar twee van over die hun vak als advocaat mogen uitvoeren.

Bram is de meest bekende Moszkowicz. Hij is in de media onder andere bekend door zijn plek achter de desk bij RTL Boulevard en de relatie die hij had met Eva Jinek.

Meer over